Uten tvil er Steven Smith en av de mest legendariske sneakerdesignerne i historien. Enten du er en OG eller du er ny i spillet, har du sikkert sett eller til og med brukt et av parene hans. Hjernen til ikoner som Reebok Instapump Fury, New Balance 1500, samt Nike Air Zoom Spiridon Caged 2, og han er også utmerket for for tiden å lede Kanye Wests mye prisede Yeezy sneaker -divisjon.

Som en del av vårt mest nåværende “under påvirkning” -segmentet, satte vi oss ned med gudfaren til pappa sko for å gå over hans stilinspirasjon, hype -kultur, fremtiden til Yeezy, så vel som så mye mer!

Bilde ved hjelp av AFEW
Hvordan gikk du aller første etter din entusiasme for sneakerdesign?

Jeg har alltid vært en sneakerhead. Jeg kjørte spor i høy institusjon samt brukte nye saldoer. Da jeg ble uteksaminert fra universitetet begynte jeg å se etter min aller første stiloppgave, så vel som en god venn styrte meg til en setting på NB.

Det viste seg at jeg bare var den andre heltidsdesigneren de noen gang hadde hatt. Funksjonen til en sneaker visse designer var en ny yrke på det tidspunktet. Jeg likte å kunne style noe som jeg selv kan bruke.

Hva er din trote prosess når du lager en sko?

Jeg har ikke en ekte trodd prosess i seg selv. Jeg liker å tro på et spørsmål eller en idé, så vel som deretter fokuser på det. Det er også flott å regelmessig samle bilder av ting jeg er interessert i. Du forstår aldri hvor en innflytelse kan komme fra. Jeg prøver å holde både øynene så vel som tankene mine store.

Bilde ved hjelp av Reebok
Hva er de tre beste joggeskoene dine som du har designet?

De tre beste joggeskoene mine ville være Reebok Instapump Fury siden det var en utflukt av innovasjonsstyrke samt forstyrrelse. Det var også mye mer en produsent for å løpe i stedet for bare en sneaker.

For det andre ville det være Nike Mary Jane Crib. Det var en spedbarnssko påvirket av min nyfødte datter. Det var en virkelig morsom jobb å jobbe med.

Til slutt forbedrer Yeezy 700 “Wave Runner”. Det var virkelig utmerket å produsere dette med Kanye. Det var en døråpning til en helt ny metode for å produsere et produkt med en av de største reklamene i vår tid.

Hva tror du på den tykke sneaker -trenden?

Jeg tror at den tykke skobevegelsen er morsom. Det er bare ett valg av stil så vel som komfort som en gren i sneaker -treet. Jeg prøver å være bevisst hva som skjer generelt for å gå inn i fremtiden i stedet for på nettet i den nåværende verden.

Bilde ved hjelp av Brad Barket/Getty Images
Er det et eneste øyeblikk i yrket ditt som du aldri vil glemme?

Det er to øyeblikk som alltid vil stikke ut til meg. Det aller første var da jeg så Steven Tyler fra Aerosmith ved å bruke Reebok Instapump Fury aller første gang. Som ung fra Boston var dette legendarisk da en av rockegudene valgte designet mitt!

Den andre ville være da Kanye rakte ut til meg for å begynne å jobbe sammen. Det var en helt alternativ fremtid for meg. Det har vært en livsendrende opplevelse.

Hva er ditt synspunkt på hype -kultur?

Hype -kultur er underholdende, helt sikkert. Det har alltid vært øyeblikk av interesse for forskjellige mennesker så vel som bevegelser. I de første dagene var det utøverne så vel som nå det er livsalternativer og musikk. Det har nettopp endt opp med å være bredere om hvem de nåværende påvirkere er.

Bilde ved hjelp av Kanye West
Vi er nysgjerrige, hvordan er det å jobbe med den så vel som bare Kanye West?

Uten spørsmål har det vært den aller beste tiden å jobbe med Kanye!

Kan du gi oss et snev av noe som er organisert for fremtiden til Yeezy?

Jeg kan ikke gi bort noe av hva fremtiden har – du må bare vente i tillegg til å se!

Bilde ved hjelp av Steven Smith
Hvordan har du holdt hektisk over karantene?

Jeg har fremdeles skapt borte fra huset under viruset. Jeg har vært i mange kvelder, så det har gjort det mulig for meg å se på en av mine foretrukne ting å jobbe med – å bygge gitarer.

Jeg har bygd dem med tanke på at jeg var i høy institusjon, så vel som ikke har hatt mye tid de siste femten årene. Det har vært en utmerket flukt, så vel som igjen, den blander musikken tilbake i stilmentaliteten min.

Har du noen form for anbefalinger for håpefulle sneakerdesignere her ute?

Mine fineste anbefalinger til unge sneakerdesignere er å fokusere på å gjøre ting bedre, ikke bare annerledes. Det har alltid vært min tilnærming. Hvem som helst kan gjøre ting annerledes, men det er vanskelig å gjøre ting mye bedre. En mer utmerket innsikt kom fra min gode venn Bob Gurr: “Gjør det du elsker.”

Noe annet du vil legge til?

En annen anbefalinger som jeg vil legge til, kan du planlegge alt du ønsker, men ting kan endre på et øyeblikk. Vær alltid klar!

Bilde ved hjelp av Steven Smith