Av mange ansett som en av de travleste menneskene i bransjen, ble Ronnie Fieg ikke Ronnie Fieg ved å sitte stille. Med lidenskap i sitt hjerte og trengsel i sin sjel, begynte Queens -innfødte historien i en alder av 13 år da han begynte å jobbe som aksjegutt for David Z – en New York City -skobutikk grunnlagt av sin andre fetter, David Zaken.

På begynnelsen av 90 -tallet var sneaker -spillet i sine veldig tidlige stadier. Din gjennomsnittlige Joe ville ikke vært forberedt på å piske ut $ 200 for et par joggesko, men Ronnie kjente inn og ut i handelen. Sakte men sikkert klatret han seg til toppen av stigen som juniorkjøper da som en kjøper som åpnet opp atletisk fottøykontoer.

I 2007 var Fieg 25 og hadde blitt forfremmet til hovedkjøper hvor han administrerte David Zs spesielle sminke inkludert produktkollabs. Det kan, han slo seg sammen med Asics for å gi ut tre forskjellige versjoner av Gel-Lyte 3. hver hadde et løp på bare 252 par, med en som var eksklusiv for DZ-butikker, en annen på deres hjemmeside, og den tredje lanseringen på en fest med Kompleks.

Bilde via Omar Berrios
Det ble ganske tydelig tidlig at dette partnerskapet var ulikt noe annet av tiden. I en tid der trenerindustrien fremdeles tok sine første skritt, tok en av modellene seg til forsiden av Wall Street Journal som førte den til bokstavelig talt å selge ut på en dag. Mens begrensede joggesko som Kanye Wests Yeezy går ut av lager i løpet av sekunder nå, var en sko som gjorde dette innen 24 timer ganske mye uhørt den gang.

Dette partnerskapet representerte første gang Fieg hadde klart et samarbeid i denne størrelsesorden, og det ville absolutt ikke være hans siste, da hans forhold til det japanske fottøymerket ville fortsette gjennom hele sin store karriere.

Tre år senere forlot Fieg David Z for å åpne sin egen butikk. Ved hjelp av Sam Ben-Avraham investerte de begge en halv million dollar på to steder på Manhattan og Brooklyn, og fødte dermed merkevaren vi nå kjenner som Kith.

Bilde via Kith
Selv til i dag er det ikke mange streetwear -fans som vet hvorfor Fieg bestemte seg for å ringe butikken hans Kith. Ikke et spesielt enkelt ord å uttale, spesielt hvis du er fra London eller om du er Mike Tyson, det er avledet fra det gamle skotske uttrykket “Kith and Kin”, som bokstavelig talt oversetter til “venner og familie” – et nikk til Ronnies kjærlighet til hans indre sirkel. Dette ble også vektlagt gjennom slagordet hans, “Just Us”.

I det første året startet Kith å strømpe enorme merker som Adidas, Nike, Puma og Timberland. Det var også et rom som viste frem Ronnies egne kollaps, inkludert tre ASICS -ikoner: “Mint Leaf”, “laksetærne” og den legendariske “Rose Gold”. Like etter avduket butikken en egen klærlinje, som var inspirert av hans kjærlighet til å ta klær og endre den selv.

Fieg snakket med mote om mote om hans første samling, og husket: “Flere spurte meg om buksene mine enn skoene mine, så jeg visste at det var noe der.” Den første utgivelsen av 12 bukser utsolgt i løpet av en helg, den andre av 24 utsolgt på en dag, og den tredje av 100 utsolgt på et øyeblikk, og sementerte offisielt sin plass i verden av streetwear og mote.

Bilde via Kith
I 2015, etter bare fem år i virksomhet, overhalt det amerikanske ikonet fullstendig Brooklyn -plassen. Med 750 rollebesetninger White Air Jordan 2s hengende fra taket og interiørdesignet av samtidskunstneren Daniel Arsham og Snarkitectures Alex Mustonen. Fieg introduserte også Kith -godbiter – en bar som tilbød over tjue varianter av frokostblandinger med diverse pålegg og melkevalg, samt iskrem.

Rundt et år senere åpnet Kith opp et Miami-flaggskip og slo seg også sammen med Nike for en co-merkede seks måneders pop-up-butikk. Merket debuterte også på New York Fashion Week med Kithland. Med over 75 menns og kvinners utseende mellom tre samlinger, viste han også massevis av samarbeid også, inkludert de med off-white og en badeap.

Mens mange ser på Fieg som kongen av kollaps, sa han til W Magazine at han er “nesten lei av å høre ordet samarbeid”. Deretter utvidet han poenget sitt, og uttalte at “nesten alt er et samarbeid. Men for meg handler det om hva som treffer hjem, og Kith -merket har en arv. Det merket står for er mye mer enn vi kan gjøre oss selv.” , en etos som alltid har spilt en rolle i etiketten hans helt fra starten av.

Bilde via Kith
I 2018 åpnet Fieg opp en murstein- og mørtelom i Los Angeles. Han ble også kronet som et av Fast Company mest kreative mennesker for “servering av streetwear gull”, og brakte tilbake den ikoniske Got Milk? Mustache-kampanje som ble lansert tilbake i 1993. Med hovedrollen i Hollywood A-lister som Seth Rogen og Chrissy Teigen, selger den påfølgende kapselkolleksjonen nå for nesten 200% i forhold til den opprinnelige detaljhandelen.

Rundt denne tidsperioden ble linjen mellom streetwear og high mote uskarpere og uskarpere av øyeblikket. bare enFå måneder før hadde James Jebbias øverste gått sammen med ingen ringere enn Louis Vuitton for en full samling som brakte både fashionistas og hypebeasts på knærne. Virgil Abloh hadde også nettopp blitt kronet til det parisiske motehusets nye herreklærdesigner i mars. Så to måneder senere satte Fieg rullebaner over hele verden lys med ikke en, men to høye mote -partnerskap.

Et trekk som betegnet begynnelsen på det som ble myntet “High Streetwear”, KITH -grunnleggeren forenet med Tommy Hilfiger for en full kapsel som tok industrien med storm. Bestående av totalt femti stykker, ble hver og en hentet fra Hilfigers arkiv og omarbeidet for et moderne publikum. Høydepunktet i rekkevidden var, hendene ned, Hilfiger Athletic Skew Basketball Sneaker, som gjorde en seirende retur for første gang siden 1996.

Bilde via Kith
Bokstavelig talt en dag etter at den ble avduket, tok Fieg til Instagram for å erte en samling med ingen ringere enn Versace. Inspirert av hans tidlige minner fra moren hans som ikke kunne ha råd til stykker fra Medusa -merket til tross for at han “idoliserer” dem, ble samlingen laget i nær tilknytning til Donatella Versace selv og ble produsert i fabrikkene deres i Italia.

En gang en tenåring som jobber i butikkgulvet i fetterens sneakerbutikk, er Ronnie Fieg nå en av de mest hyped motedesignere i hele verden. Med sin internasjonale utvidelse til London i fjor, er ikke kurset for verdensherredømme i ferd med å stoppe når som helst snart.

Når det er sagt, vil han alltid holde det ydmyk, for alltid å takke Kith og pårørende for å få ham gjennom tykk og tynn.

Bilde via Ronnie Fieg